З чого слід почати схуднення — поради фітнес-тренера

Для того, щоб швидше схуднути, потрібно дотримуватися низки корисних порад досвідчених фахівців

Процес схуднення досить нелегкий, але якщо поставити чітку ціль і знайти правильний підхід — стає цікавим. Головне — створити чітку покрокову систему і намагатися щоденно виконувати всі потрібні дії. Фітнес-тренер і нутриціолог Юрій Попко опублікував роз’яснення, з чого слід починати схуднення і яких кроків треба дотримуватися, щоб досягти кращого результату.

Можна одразу звернутись до професіонала

Можна обрати коротший шлях до схуднення і одразу звернутись до професіонала з великим досвідом. Він зможе скласти чіткий план дій і буде супроводжувати вас на шляху до вашої цілі. Розкаже та покаже — що робити і як робити. Єдине, що він не буде робити — їсти і тренуватись за вас.

Усвідомити — де ми є і куди хочемо прийти

Довший шлях — це коли ви самі вирішили розібратись у всьому. Перше, що потрібно усвідомити — це де ми є і куди хочемо прийти. Наприклад, ми визначились, де ми є, а саме — це 80 кг, ціль у нас — 55 кг за 7−8 місяців (-25кг).

Обираємо правильні інструменти

Щоб схуднути, потрібно спалювати калорій більше, ніж надходить до нас з їжею.
Як це зробити?
1. Збільшити фізичну активність (але це не дуже допоможе, якщо ви переїдаєте по 1000 ккал на день, а спалювати будете 300−500ккал).
2. За рахунок зменшення калорійності раціону.
3. В комплексі 2 в 1.
Слід обрати правильну фізичну активність, а саме ту, в якій задіяно якомога більше м’язів, особливо ноги з сідницями, оскільки це найбільші м’язи, відповідно вони більше калорій будуть спалювати. Слід враховувати, що немає жіночих і чоловічих вправ, як і немає вправ для схуднення і набору, завжди потрібно тренувати усі м’язи тіла.

«Окрім того, що вони будуть спалювати калорії (жир/глікоген) — вони будуть придавати гарні форми тілу, м’язи стануть пружнішими і при цьому буде менше зайвої шкіри», — зауважив фітнес-тренер.

Також можна додати сюди кардіо (за бажанням двічі на тиждень). В ідеалі робити його після силового, або натще вранці на низькому та середньому пульсі.

Як слід харчуватися?

Їсти потрібно не більше своєї норми і не менше. Тренуватись краще 4−5 разів на тиждень + важливо старатись ходити щодня 6−10 тисяч кроків, а це буде 60−90 хв на день.

«Через два тижні переміряйтесь, якщо заміри і вага не рухається, збавте 100−200ккал. Не під'їдайте і записуйте все, що їсте. Орієнтуйтесь, що за звіт втрачати потрібно по 2−3 см на животі/бедрах і по декілька кіло, але це середній показник і не для усіх підійде», — додав Юрій Попко.


По мірі того, як будете худнути, треба зменшувати калорійність свого меню. Якщо десь переїли, зірвались, нічого страшного, продовжуйте.
Важливо пам’ятати: немає продуктів від яких худнуть, та від яких гладшають, їсти можна все, головне — знати свою норму!

Раніше Донбас24 розповідав, як навчитися не переїдати.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.
ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

2
0