Редакційна політика

Інтернет-видання Донбас24 засноване 2021 року. Основні засади: об'єктивність, критичність, незалежність та принципи свободи слова у ЗМІ та суспільстві. Ми висвітлюємо події в Україні, в першу чергу, на Донбасі, збираючи різні точки зору та якомога об'єктивніше подаючи інформацію. Ми працюємо, дотримуючись принципів журналістської етики, не порушуючи норм суспільної моралі та законів України.

Матеріали Донбас24 створені та публікуються з метою надання інформації у суспільному та соціально-політичному контексті. Видання Донбас24 не переслідує мету відстоювання чиїхось приватних економічних чи політичних інтересів, окрім інтересів України.

Наше видання Донбас24 поважає демократичні цінності, права та свободи людини і громадянина, відстоює незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, захищає державні інтереси та позиції українського народу та суспільства згідно з Конституцією України.

Правила роботи Донбас24

Наша команда збирає для публікації максимально достовірну інформацію, перевіряючи джерела та факти, шукаючи підтвердження, намагаючись врахувати всі точки зору.

Команда залишає за собою гарантоване Конституцією право на використання як відкритих джерел інформації, так і власних джерел інформації.

Право на те, погоджувати чи не погоджувати матеріал до публікації зі спікерами, експертами, котрі фігурують у матеріалах та надають коментарі, редакція залишає за собою. Так само, як і право редагувати матеріал відповідно до норм та вимог журналістики та згідно з законами України.

Ми залишаємо за собою право не називати джерела надходження власної інформації у випадках, передбачених законодавством України, а також гарантуємо конфіденційність джерел інформації до моменту чи випадку, коли цього вимагатиме діюче законодавство України.

Правилами редакції дозволено авторам використовувати псевдонім, якщо це не суперечить правилам та нормам журналістики та діючого законодавства.

Донбас24 ігнорує, відкидає та виступає категорично проти пропаганди будь-яких форм насильства, ненависті та дискримінації. Для видання є неприпустимим посягання на права, честь, гідність та недоторканність приватного життя, що регламентоване законами України.

Публікація персональних даних у матеріалах Донбас24 може бути винятковим, якщо фігуранти є учасниками резонансних подій та за умови, коли видання мусить стає на бік та захист суспільства. Видання залишає за собою право на публікацію даних та відомостей про публічних осіб, а саме: політиків, громадських діячів, державних посадовців, тощо, але в межах діючого законодавства та морально-етичних норм.

Будь-які матеріали медичного характеру, що стосуються здоров’я, людини, не є рекомендацією для лікування та помічені відповідним дисклеймером в кінці статей та ґрунтуються на підтверджених дослідженнях.

Донбас24 має повне право робити передрук дописів із соцмереж згідно до загальноприйнятої основи у ЗМІ, правил та у відповідності до законодавства. Ми прагнемо уникати конфліктів та можливих порушень прав та свобод людини.

Блоги, що створені журналістами видання, громадськими діячами, політиками, тощо — є особиста думка цих авторів і помічені відповідною рубрикою.

Донбас24 не несе відповідальність за зміст блогів, достовірність інформації, що в них озвучується, та фактажу. Думка редакції може відрізнятися від авторської. Проте Донбас24 залишає за собою право на видалення з текстів блогів ті частини, що мають ознаки порушення норм етики, моралі, можуть бути розцінені, як заклик до насильства чи зміни конституційного ладу України, принижувати честь та гідність людини чи якимось іншим чином порушують, чи спонукають до порушення законів України. Редакція виключно самостійно приймає рішення про надання дописувачам можливості виголошувати свої думки та погляди на сторінках Донбас24, виходячи виключно з принципів важливості, авторитетності, достовірності, законності та користі інформації чи точки зору, яку може подати блогер.

Видання Донбас24 має повне, гарантоване законодавством право на публікацію матеріалів комерційного характеру, як то реклами чи агітації на правах реклами. Ці матеріали маркуються відповідними позначками «Комерційна інформація» чи «Політична агітація». За достовірність та зміст таких матеріалів відповідальність несе рекламодавець.

Інтернет-видання Донбас24 має повне право виступати в ролі інформаційного партнера, проте ми залишаємо за собою право публікації чи не публікації інформації після того, як буде обговорено та узгоджено кількість та формат матеріалів.

Донбас24 вдосконалюється, щоб мати змогу задовольнити всі інформаційні потреби читачів.

Жоден штатний автор Донбас24 при підготовці матеріалу не висловлює власної позиції та не подає матеріал, як точку зору видання.

Донбас24 не використовує свій статус ЗМІ для отримання власної вигоди чи набуття вигоди іншими особами.

Посилання на ексклюзивні та авторські матеріали Донбас24 для передруку в інших виданнях — обов’язкове! Лінк має бути відкритим для пошукових систем та вести на конкретний матеріал після першого абзацу тексту.