Проста альтернатива голубцям — запіканка з капустою, рисом та фаршем

Ситна вечеря обов’язково сподобається вашим рідним

Багато хто полюбляє традиційні голубці, проте існують набагато простіші рецепти з поєднанням капусти, рису та фарша. Один з них — смачна та ситна запіканка, яка готується дуже швидко. Рис для неї навіть не потрібно заздалегідь варити — він дійде до готовності разом з іншими інгредієнтами у духовці.

Рецептом запіканки поділилися на кулінарному сайті shuba.life.

Рецепт:

· 1 кг молодої капусти

· 3 ст. л. оливкової олії

· 1 цибуля ріпчаста

· 3 зубчики часника

· 450 г яловичого фаршу

· 2 ст. л. пасти томатної

· 400 г цілих очищених томатів у власному соку

· 200 г рису

· 900 мл курячого бульйону

· гілочка петрушки

Рецепт:

Капусту помийте, обсушіть, видаліть зовнішнє листя і нашаткуйте. Цибулю і часник почистьте і подрібніть. Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для запікання олією. У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Всипте цибулю і готуйте до м’якості, близько 5 хвилин. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину. Покладіть у сковороду яловичий фарш і смажте, помішуючи, близько 6 хвилин.

Поверніть сковороду на вогонь. Покладіть томатну пасту, додайте нарізані помідори, рис і 2 склянки бульйону. Приправте орегано, сіллю та перцем. Доведіть суміш до кипіння і готуйте 10 хвилин, часто помішуючи, щоб рис не пригорів. Поступово вмішайте капусту і готуйте ще 5 хвилин. Влийте решту бульйону і доведіть до кипіння. Перекладіть суміш у підготовлену форму для запікання та накрийте її фольгою. Запікайте у духовці при 180 градусах близько 40 хвилин. Перед подачею прикрасьте петрушкою.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, як приготувати сирний суп з грибами. Такий обід подарує вітаміни, дасть необхідну енергію, але не прибавить зайвих кілограмів.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

Фото: shuba. life

0
0