Допомога психолога — як знайти свого спеціаліста

Якщо боятись чи не довіряти психологу, кваліфіковану допомогу отримати не вийде

Не завжди вдається знайти спеціаліста, якому можна довіритись і відкритись, щоб отримати правильну і часом таку потрібну психологічну допомогу. Звісно, психотерапія — це зона довіри, і якщо вам щось не сподобалось, краще це обговорити зі своїм терапевтом. З огляду на це Міністерство охорони здоров’я України зібрало алгоритм, який допоможе зорієнтуватись та обрати психолога, з яким робота буде ефективною.

1. Зазвичай багато людей знаходять «своїх» спеціалістів за рекомендаціями від знайомих, колег. Цей спосіб має право на існування, але важливо враховувати, що всі ми — різні, а отже, спеціаліст, який підійшов вашому другу, може абсолютно не підійти вам.
2. Не забувайте звертати увагу на освіту спеціаліста. Психолог повинен мати вищу освіту за напрямом «Психологія», а у психіатра взагалі обов’язково має бути медична освіта, адже він може виписувати медикаментозне лікування.
3. Не лінуйтеся і завжди шукайте відгуки про фахівця в інтернеті.

4. Не зупиняйте пошук і не бійтесь пробувати, ви можете не знайти контакт з першим же спеціалістом, і це нормально. Домовтесь про пробну зустріч і подумайте, чи було вам комфортно, а також чи прийнятним і корисним для вас було те, що говорив і обіцяв вам спеціаліст.


Раніше Донбас24 розповідав, як зрозуміти, чи є ознаки ПТСР.

Фото: з відкритих джерел

0
0