Що таке контузія та які міфи про неї існують

Як розрізнити контузію від струсу мозку

В Україні чимало людей та навіть тварин були контужені або поранені внаслідок російських обстрілів.

Про те, що таке контузія та які міфи про неї розповсюджені, розповідають на платформі доказової інформації про здоров’я під час війни від INSCIENCE «Бережи себе».

«Контузія — один з найпоширеніших медичних термінів під час війни. Хоча насправді контузія не є офіційним діагнозом і не входить до міжнародної класифікації хвороб. Натомість бойова травма голови може призводити до струсу головного мозку та його довготермінових наслідків — постконтузійного синдрому», — зазначають на платформі.

Ознаки контузії

Уточнюється, що контузія має наступні симптоми:

— людина відчуває головний біль;

— може бути біль в області шиї;

— чути «дзвін» у вухах;

— відзначається втома;

— спостерігається нудота;

— запаморочення.

У «Бережи себе» зазначають, що при контузії важливо вчасно визначити струс мозку, звернутися до лікаря за лікуванням постконтузійного синдрому.

Раніше Донбас24 розповідав, що робити при нервових тиках у дитини, а також як зберегти спокій та врятувати психіку при масованих обстрілах та ракетних атаках українцям.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0