Найкращі новорічні фільми: що подивитися напередодні 2023 року

Деякі фільми повертають віру в чудеса та дарують
неймовірний настрій

Новорічні та різдвяні свята цього року значно відрізнятимуться від усіх попередніх. Росіяни вже 11-й місяць намагаються знищити українські міста та села й деморалізувати наш народ. Але українців не зламати й всі ми активно готуємося до зустрічі 2023-го року.

Створити святковий настрій допоможуть новорічні фільми. Журналісти порталу Донбас24 поділилися своїми улюбленими фільмами з новорічною атмосферою.

«Сам удома»

Фото: IMDb

Перша частина фільму побачила світ у 1990 році і вже понад 30 років багатьом з нас важко уявити новорічні свята без Кевіна Маккалістера, якого батьки забули вдома й полетіли на різдвяні канікули. Восьмирічний хлопчик на кілька днів залишився один вдома і у цей час до його будинку вирішили увірватися крадії. Дві частини комедії занурять кожного у неймовірну святкову атмосферу, а зустрічі Кевіна зі злочинцями змусять від душі посміятися, навіть якщо ви вже бачили цей фільм кілька десятків разів.

«Диво на 34-й вулиці»

Фото: IMDb

Фільм 1994 року змусить кожного повірити у чудо. Більшість дітей обожнюють Різдво та Новий рік та з нетерпінням чекають приходу Святого Миколая, Санта Клауса або Діда Мороза. Фільм розповідає про дуже серйозну шестирічну дівчинку Сьюзен, яка давно перестала вірити у Санту, бо мама розкрила їй усі секрети Санти. Одного разу дівчинка зустрічає дідуся, якого важко відрізнити від справжнього Санта Клауса і розповідає йому про свою найзаповітнішу мрію, про яку ніколи і нікому не говорила — якщо її бажання здійсниться, то Санта виявиться справжнім.

«Різдвяна історія»

Фото: eastmojo

Екранізація повісті Чарльза Діккенса «Різдвяна історія» 2009 року, головну роль у якій зіграв неповторний Джим Керрі, навряд чи залишить когось байдужим. Історія про чоловіка на ім'я Ебенезер Скрудж, який ненавидить Різдво, розповідає про справжні цінності. У житті чоловіка є лише гроші, а його дні схожі та однотипні. Однак одного разу напередодні Різдва до нього приходять примари свята та показують жахливі речі із життя чоловіка. Скрудж згадує та аналізує усе своє життя. Один із привидів заганяє чоловіка у труну, де він повністю змінює свої погляди на життя.

«Сім'янин»

Фото із відкритих джерел

Ще одна історія про людину, яка у період новорічних свят переосмислила своє життя. Головний герой на ім'я Джек Кембел отримав другий шанс на щастя. Спочатку його цілком влаштовувало життя, у якому є свій бізнес, велика квартира, автомобіль мрії та вільне холостяцьке життя. Але одного разу він знайомиться із темношкірим хлопцем, який змушує його задуматися над тим, що таке справжнє щастя. Джек Кембел задумується над тим, яким би було його життя, якщо б колись він одружився із коханою дівчиною і зробив пріоритетом сімейне життя. У свята бажання іноді здійснюються і новий день чоловіка починається зовсім не так, як він звик — тепер він одружений чоловік, який має багато дітей і займається продажем покришок. Фільм розповідає про те, чи зможе Джек Кембел оцінити шанс, який подарувало йому життя.

«Подарунок на Різдво»

Фото: IMDb

Фільм розповідає про те, що матеріальні подарунки не завжди є ідеальним новорічним подарунком для дітей. Іноді для дітей набагато важливіша увага від батьків, коли у них можна чомусь навчитися та стати схожими на батьків. Головний герой Говард Ленгстон постійно зайнятий на роботі й постійно спізнюється на сімейні святкування. Одного разу він пропускає змагання сина по карате і аби хоч якось загладити свою провину, обіцяє купити дитині іграшку. Але постійно зайнятий батько забуває і про це, а коли згадує, то необхідного товару у магазині вже немає. Проте він не опускає руки і продовжує пошуки, адже якщо він не знайде іграшку, син напевно не пробачить йому цього.

Раніше Донбас24 розповідав, що чекає на представників різних знаків Зодіаку у прийдешньому 2023 році.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: pexels

0
0