ЗСУ знищили роту російських танків Т-90 в Донецьку (ФОТО)

Українці ще раз довели свій професіоналізм

ЗСУ знищили біля 10 танків противника в Донецьку. Як виявилось, вдалося влучити по елітній роті Т-90, яка знаходилась у Петровському районі.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, передає Донбас24.

«Повідомляють, що рота російських Т-90, а це до 10 танків, була знищена вночі ударом HIMARS. Танки помітив БПЛА Poseidon у Петровському районі окупованого Донецька. Вони, ймовірно, мали взяти участь у штурмі Мар'їнки, яка знаходиться поруч», — розповів журналіст.

Також представник ЗМІ опублікував кадри, на яких можна побачити техніку противника. Спочатку — до роботи української артилерії, а потім — після знищення.

Тим часом голова Міноборони Олексій Резніков розповів, що росіяни втратили під Бахмутом 70 тисяч вбитими та пораненими солдатами. Під час Україно-американського форуму міністр зазначив, що окупанти кожен деть там «залишають» по батальйону.

«За нашими оцінками, росіяни по батальйону в день під Бахмуом втрачають і продовжують це робити», — розповів голова Міноборони.

Олексій Резніков додав, що захисники міста-фортеці роблять важливу річ, адже зменшують наступальний потенціал окупантів і не дають їм піти у наступ на інших напрямкам фронту.

Нещодавно про Бахмут доповідав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександр Сирський. Генерал сам прибув до захисників на позиції, підтримавши воїнів. Також командувач нагородив представників Сил оборони.

«Використовуючи принцип активної оборони, ми вдаємося до контрнаступальних дій на деяких напрямках під Бахмутом. У ворога більше ресурсів, але ми руйнуємо його плани. Разом з командирами частин та підрозділів, обговорили та ухвалили необхідні рішення для продовження оборонної операції. Прорахували всі можливі сценарії розвитку подій», — зазначив Олександр Сирський.

Раніше Донбас24 повідомляв, що українські війська перехопили ініціативу та мають значні успіхи в районі Бахмута. Як зазначили в Інституті вивчення війни, українські сили прорвалися через російські лінії оборони на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута). Також вони розповідають, що росіяни відступили з позицій на північ від Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції на південь від цього села, але українські війська в це село ще не входили.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з вільних джерел

1
0