Українські війська перехопили ініціативу та мають значні успіхи в районі Бахмута — ISW

Росіянам доводиться відступати з раніше захоплених позицій на Бахмутському напрямку

Збройні сили України досягли значних успіхів у районі Бахмута під час контратаки 18 травня — військовим вдалося перехопити ініціативу.

Як розповідають в Інституті вивчення війни, ці операції є продовженням локалізованих контратак, які українські сили проводять вже декілька днів. Проте, вони не означають початку нової великої операції.

В ISW повідомили: кілька російських блогерів стверджують, що українські сили прорвалися через російські лінії оборони на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута). Також вони розповідають, що росіяни відступили з позицій на північ від Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції на південь від цього села, але українські війська в це село ще не входили.

Аналітики Інституту вивчення війни нагадали, що власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив російські війська, що вони здали 570 метрів території на північ від Бахмута. Ці заяви Пригожина відповідають заявам заступника міністра оборони України Ганни Маляр про те, що українські війська просунулися на 500 метрів на північ від Бахмута і на 1000 метрів на південь від Бахмута.

Крім того, речник Східних сил полковник Сергій Череватий заявив, що за 18 травня українські війська просунулися на 1700 метрів, а 3-я окрема штурмова бригада повідомила, що контратаки її бійців розширили український виступ в районі Бахмута до 2000 метрів в ширину і 700 метрів в глибину.

«Обмежений характер наступальних операцій „Вагнера“ в Бахмуті порівняно з локальними українськими контратаками підкреслює втрату російської ініціативи в цьому районі», — розповіли в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, з Бахмута перекинули частину «вагнерівців». Їх перемістили на посилення під Кліщіївку, де їхні позиції українська армія накрила з «Хаймарсів».

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

1
0