Психологічна допомога: як отримати безкоштовно в Україні

Українці мають можливість отримати психологічну допомогу безоплатно

Для отримання безкоштовної психологічної допомоги необхідно звернутися до сімейного лікаря. Також можна скористатися послугами лікаря «первинки», який пройшов спеціальне навчання.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передає Донбас24.

«У межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя близько 10 000 лікарів первинної ланки надання медичної допомоги — сімейні лікарі, терапевти, педіатри — отримали сертифікати про навчання з ведення поширених психічних розладів та можуть надавати кваліфіковану психологічну допомогу людям із психічними розладами», — розповіли в МОЗ.

Також можна самостійно звернутися до вузького фахівця з психічного здоров’я. А якщо є підозри про психічний розлад — до лікаря-психіатра. Для звернення до цих фахівців не потрібне направлення від сімейного лікаря.

Не забули в МОЗ розповісти і про приватних лікарів. Але попередили, щоб провіряли інформацію щодо компетентності спеціаліста, до якого плануєте звернутися по психологічну допомогу. В міністерстві рекомендують запитати у лікаря його освіту, а також сертифікати та дипломи, адже це свідчить про його компетентність.

Раніше Донбас24 повідомляв, як підтримати родини, чиї близькі перебувають на фронті.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0