Підготуйте свої пуховики: в Україні очікується різке похолодання

Українців попереджають, що із 28 березня у країні погіршиться погода

Українців попереджають про похолодання — 28-го березня в Україні очікується різка зміна погоди.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

Вона зазначає, що активний циклон, що зародився над Середземномор’ям, вже на шляху до нас. На жаль, опади неминучі, особливо в західних, північних областях та на значній частині центру країни. Прогнозується, що дощі перейдуть у мокрий сніг.

Синоптик детально описала прогноз погоди для кожної області України. На заході вдень опади послабшають, а на сході дощі ймовірніші в другій половині дня та ввечері. Також вона зазначає, що вітер почне дмухати з південно-східного боку, а потім поступово переходитиме на північно-західний зі швидкістю від 5 до 12 метрів за секунду. Пориви вітру можуть досягати штормових значень, до 15−22 метрів за секунду.

Прогнозуються також значні зміни температури повітря. У західних та центральних областях очікується різке похолодання до +1…+7 градусів, тоді як на сході затримається тепла погода з температурою до +10…+16 градусів. У Києві передбачається аномальний хід температури повітря, з теплої ночі до +12 градусів до початку зниження до +5…+3 градусів у денний час.


«Прогноз погоди знаємо, за циклоном стежимо, пігулки від голови, тиску та мазі від суглобів тримаємо неподалік, квіти захищаємо, теплий одяг не ховаємо, теплі ковдри залишаємо на місцях, машини паркуємо подалі від дерев та білбордів. І уважно стежимо за уточненими прогнозами погоди!», — зазначає Наталка Діденко.

Вона також говорить, що потепління в Україну прийде лише на вихідних.

Раніше Донбас24 розповідав про унікальне астрономічне явище, за яким українці зможуть спостерігати 28 березня.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: pixabay

0
0