Якою буде весна в 2023 році: синоптики сказали, коли прийде справжнє тепло

Весна цього року порадує теплом та сонцем

В Україні очікується аномально тепла весна, деінде ще можливі опади у вигляді снігу, але сильних морозів вже не буде, передає Донбас24.

Про це розповіли в Укргідрометцентрі.

Так, за словами синоптиків, весна в Україні прогнозується теплою і більш того, навіть з вищою за норму температуру повітря.

«Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1−2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів. Проте, стратосферне потепління, яке зараз почало розвиватись, може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери і сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу», — йдется у повідомленні.

Тобто, у першій половині весни можлива нестійка погода.

Водночас, за словами народного синоптика Станіслава Щедріна, березень буде теплим, з нечастими опадами та в більшості — сонячним. В квітні ж в Україні стане прохолодно так, що в Карпатах знову буде сніг, і вже розпочнуться перші грози та зливи. А ось в другій половині місяця температура повітря буде ледь не літньою і з вітром — за вікном очікується в межах +15…+20 °C.

Нагадаємо, що у березні українці мають перейти на літній час і перевести стрілки годинників.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: архів Донбас24

0
0