Молитви до Миколая Чудотворця — 5 потужних звернень до святого

19 грудня прийнято відвідувати церкву й молитися святому Миколаю, просячи про добробут і заступництво

19 грудня в Україні відзначають одне з найважливіших свят у році - День святого Миколая. Святий Миколай Чудотворець став одним з найбільш відомих і шанованих православних святих завдяки своїй доброті, скромності, щедрості і великодушності. Йому моляться дівчата, вдови, сироти, знедолені, мандрівники, моряки, які хворіють і загалом всі віряни, які переживають скруту чи намагаються подолати складні життієві обставини. Є 5 сильних молитв на різні випадки життя, які стануть в нагоді саме 19 грудня. Проте слід враховувати, що вимовляти молитву потрібно наодинці з собою та з щирими почуттями.


Найсильніша молитва Миколі Чудотворцю

«Про добрий наш пастирю і Богомудрий наставнику, святителю Христовий Миколаю! Почуй нас, грішних, що моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє: виждь нас немічних, отвсюду уловляемых, усякого блага позбавлених й розумом від малодушності помраченных: потщися, угодниче Божий, не оставити нас в гріховному полоні бути, так не будемо в радість нашим ворогом і не помремо в лукавих деяниих наших. Моли про нас негідних Содетеля нашого і Владику, Емуже ти з безплотними лики предстоіші: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце, та не віддасть нам по ділом нашим ,і по нечистоті сердець наших, але по своїй доброти віддасть нам.

Моли, святителю Христовий Миколаю, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне житіє і залишення гріхів, душам же нашим порятунок і велику милість, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь!».


Молитва до святого Миколая про подолання труднощів у житті

«Великий угоднику і святителю Божий Миколаю, пастирю й учителю всіх, хто зі щирим проханням вдається за твоєю допомогою! Ти допомагав тим, які до тебе вдавалися, допоможи й мені в усіх труднощах і потребах життя мого. Коли прийде хвилина, де сила моя заслабка, де труднощі, що стають на дорозі життя мого, завеликі для мене, ти, угоднику Божий, подай мені помічну твою руку і стань мені на охорону, як ставав завжди тим, хто у труд­нощах і небезпеці пам’ятав про тебе. Поблагослови мене святительською твоєю рукою, настав на стежку добру, запали в мені віру непохитну і моли Христа Бога спастися душі моїй. Амінь!».

Молитва святому Миколаю про здоров’я

«Святий Миколай Чудотворець, Спаситель наших заблукалих душ. Звертаємося до тебе зі смиренною проханням в хвороби і немочі. Відсторони від (ім'я) псування і тяжка недуга. Відпусти (ім'я) всі гріхи, що стали причиною таких тяжких страждань. Прийми каяття хворого і його близьких. Нехай всі хвороби покинуть його тлінне тіло і прибуде незламне здоров’я і благодать. Нехай Господь Через тебе почує нашу смиренну прохання і не засудить її. Попроси, про святителя Миколай, щоб всі негаразди відпустили і хвороби покинули назавжди. На все твоя воля. Амінь!».

Молитва святому Миколаю про здоров’я і благополуччя дитини

«О добрий наш Пастир і наставник, Христове Миколаю! Почуй слова Мої, про рідний моєму чоловічка, Дитятку моєму (ім'я)! Закликаю до допомоги тебе, йому немічному, малодушністю затьмареному допоможи. Не залиш його в гріховному полоні, серед лукавих діянь! Моли про нас Творця нашого, Владику! Щоб Житіє раба Божого в чистоті і спокої помислів йшло, щоб щастя і мир з ним в ногу ступали, щоб всі проблеми і негоди стороною обійшли. А ті, що вже трапилися, шкоди не завдали! На твоє клопотання я сподіваюся, на твоє заступництво! Амінь!».

Молитва святому Миколаю про прощення гріхів

«Миколу Угодниче! До тебе як до вчителя і пастиря я звертаюся з вірою і повагою, з любов’ю і поклонінням. Подячні слова тобі направляю, за життя благополучну молю. Спасибі величезне тобі кажу, на милість сподіваюся та на прощення. За гріхи, за думки, та за помисли. Як помилував ти всіх грішних, так і мене помилуй. Від випробувань страшних захисти та від смерті марною. Амінь!».

Текст підготовлено за наступними джерелами: unian.net, lviv.media

Раніше Донбас24 розповідав, як приготувати традиційні миколайчики.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

4
0