Ігрові вправи, що допоможуть дитині зняти стрес

Є ігрові вправи для дітей, які допоможуть зняти напруження, тривогу та подолати стрес

В Україні більше року триває повномасштабна війна, яка впливає на психологічне здоров’я і поведінку дитини. Відомо, що діти легше сприймають інформацію в ігровій формі навіть у моменти стресу. З огляду на це Міністерство охорони здоров’я України зібрало корисні і дієві вправи від психологині Світлани Ройз, які допоможуть дітям впоратись зі стресом зрозумілою їм мовою.

«5 відчуттів»

Потрібно попросити дитину показати 5 предметів одного кольору, торкнутись 4 речей і розказати, які вони на дотик, повторити 3 звуки, які вона почула навколо, описати 2 запахи, які її оточують, пригостити чимось їстівним і запитати, який у ласощів смак.

«Поцілунки»

Квадратний, трикутний, овальний — треба цілувати лобик чи щічку так, щоб послідовність поцілунків утворила різні форми.

«Обійманці»

Потрібно діяти за принципом «обійми мене сильніше, ніж я тебе».

Масаж

Можна зробити відомий дитячий масаж, приговорюючи наступні слова: «Рейки, рейки, шпали, шпали… Їхав поїзд із Полтави. Ось віконце відчинилось — горошинки покотились. Йшли курчата, ціпу-ціпу, дзьобали собі на втіху. А за ними гусенята теж пощипують завзято. Далі йшла сім'я слонів, тупали, аж гай шумів. От директор-молодець стіл поставив і стілець та друкує на машинці лист малесенькій дитинці: «Люба доню! Рідна пташко! Висилаю жовту чашку. В неї сонячні бочки і на денці — крапочки» (переспів Мирослави Кім).

Розмальовки

Корисними стануть і яскраві розмальовки, які зможуть відволікти дитину від надзвичайних ситуацій. Завантажити і роздрукувати буклет із розмальовками та іграми можна за посиланням.

Крім того, корисним для стабілізації стане «Твоя сила: практикум для дітей та підлітків». Починати можна дітям від 6 років. Завантажити його можна за посиланням.


Раніше Донбас24 розповідав, як підтримати дитину і допомогти їй впоратися зі страхом під час обстрілів.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

2
0