Чи можна відправляти документи про право на відстрочку поштою — відповідь юриста

Українцям розповіли, яким чином можна надавати інформацію у військкомат

Громадяни, в яких є підстави для відстрочки від військової служби, мають повідомляти про них територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Військкомати мають право уточнювати інформацію про кожного військовозобов'язаного українця.

Чи можна надіслати відповідні документи поштою, на своій сторінці у Facebook розповіла адвокатка Дар’я Тарасенко.

Вона зазначила, що в Україні затвердили нові правила військового обліку. В них йдеться про те, що військовозобов'язані повинні особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів», а також надавати документи, що підтверджують право на відстрочку.

«Тож, особисте повідомлення означає, що повідомити має саме цей військовозобов'язаний, а не доручити це, наприклад, мамі, чи розраховувати, що це зробить роботодавець. А от про спосіб такого повідомлення нічого не сказано, — підкреслила Дар’я Тарасенко. — Тож робимо висновок, що правила не забороняють направляти документи, що підтверджують право на відстрочку, поштою».

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, чи можуть мобілізувати людину після звільнення з військової служби.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0