Безоплатні медичні послуги українцям: стало відомо, чи є ліміти

Багатьох українців турбувало важливе питання

Програма медичних гарантій передбачає, що українець може безоплатно отримати медичну послугу в будь-якому медичному закладі, який має договір з НСЗУ. Це не залежить від форми власності чи місця його знаходження, адже держава сплачує гроші за всі надані послуги.

В Міністерстві охорони здоров’я вирішили роз’яснити, чи існує ліміт на кількість безоплатних послух, передає Донбас24.

Для прикладу в міністерстві взяли спостереження вагітності в приватному центрі, що має договір з НСЗУ за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». І стало цікаво, чи буде ліміт на візити до гінеколога, або якщо ходити до лікаря-ФОПа, то скільки разів можна звернутись до спеціаліста на рік.

В пресцентрі МОЗ наголосили, що лімітів на надання послуг в комунальних та приватних медичних закладах, які надають послуги по договору з НСЗУ, немає.

«Пацієнт має право звертатись до свого сімейного лікаря стільки, скільки необхідно за станом здоров’я. Також немає лімітів на кількість обстежень чи аналізів. Необхідність проведення того чи іншого обстеження визначає сімейний лікар, відповідно до стану здоров’я пацієнта», — підсумували в міністерстві.

Раніше Донбас24 повідомляв, як підтвердити дані про щеплення, якщо втратили документи.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0