Жителі Донбасу отримають 3400 гривень: Верещук назвала умову

Українці зможуть розраховувати на гроші в майбутньому

Росія окупувала частину українських територій, включаючи Донецьку та Луганську області. І після їх деокупації українці, які не покидали окуповані території, зможуть розраховувати на фінансову допомогу від держави.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, передає Донбас24.

Зазначено, що жителям звільнених територій будуть передані гроші від Міжнародної організації з міграції й Товариства Червоного Хреста України. Кошти будуть надходити через Укрпошту жителям деокупованих територій Донеччини, Миколаївщини, Харківщини та Херсонщини. Міжнародні партнери України запевнили, що зможуть повністю закрити потреби українців.

«Люди, які пережили окупацію, обов’язково отримають грошову допомогу до кінця квітня. Виплати передбачені для всіх цих людей, незалежно від віку і статі», — зазначила Ірина Верещук.

Варто зазначити, що після окупації українці можуть розраховувати на 3400 гривень. 1200 гривень виділяє Червоний Хрест, а 2200 гривень — від Міжнародної організації з міграції.

Раніше Донбас24 повідомляв, що Україна готується до деокупації територій. Тому формується законопроєкт, який буде встановлювати особливості перехідного періоду на деокупованих територіях.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0