Україна готується до деокупації територій — Верещук

Для парламенту розробляється важлива ініціатива

В Україні готуються до деокупації захоплених Росією територій. Зараз готується законопроєкт, який буде встановлювати особливості перехідного періоду на деокупованих територіях.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук під час прямого ефіру на телеканалі «Рада», передає Донбас24.

В законопроєкті йде мова про період з моменту звільнення території від ворога і до дати повної реінтеграції деокупованої території в Україну. Зазначається, що попередній законопроєкт «Про засади державної політики перехідного періоду» був про політичне, а не військове повернення тимчасово окупованих територій Росією. А новий законопроєкт «Про правовий режим деокупованих територій України» враховує мілітарне повернення українських земель.

«Основні завдання законопроєкту — це не лише відновлення державної влади та забезпечення справедливості. Це і питання майна, документів і судових рішень. Це і відновлення українського інформаційного простору та гуманітарної складової», — зазначила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Раніше Донбас24 повідомляв, що Україна вимагає від рф повернути 32 викрадені дитини.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0