Як при пранні зберегти яскравий колір речей — корисні лайфхаки

Досвідчені господині знають, що потрібно додати в пральну машинку, аби зберегти колір речей

Зазвичай при частому пранні речі починають втрачати свою насиченість та яскравість. Проте існує багато простих способів, які допоможуть уникнути цієї проблеми. Потрібно додати лише один із запропонованих нижче продуктів і речі збережуть свій колір і блиск та виглядатимуть так само охайно і гарно, як це було одразу після купівлі.

1. Додаємо оцет

Як відомо, оцет — це продукт, який має широкий спектр застосування не тільки в кулінарії, а й у побуті. Він є дієвим методом при очищенні від бруду, жирних плям і збереженні кольору речей. Цікаво, що оцет не тільки позбавить від вапняного нальоту та осаду в барабані, але й запобігатиме електризуванню одягу.

Потрібно приготувати розчин води і оцту у пропорції 1:1 і замочити одяг у ньому перед циклом прання. Також можна додати цей засіб до прального порошку прямо у машинку.

2. Додаємо склянку чаю

Не всім відомо, що звичайний чай стане чарівною паличкою для чорного одягу. Чайна есенція здатна відновити колір темного одягу на кілька тонів. Для цього достатньо в останній етап програми прання в пральній машині додати цілу склянку міцного чорного чаю у вигляді заварки, або у спеціальний мішечок для прання помістити кілька пакетиків чаю.

3. Додаємо лимонний сік

Лимонний сік допоможе позбутися вапняного нальоту та стане надійним помічником під час прання. Зокрема, якщо білий одяг втратив привабливість, потрібно замочити його на кілька годин у воді з лимонним соком або часточками лимона. Це посприяє поверненню сяючого білого блиску вашому виробу. Водночас слід пам’ятати, що лимонний сік не варто використовувати для яскравих речей, адже це може їх зіпсувати.


Раніше Донбас24 розповідав, як швидко випрати речі вручну.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

1
0