Прання з сіллю — дієвий лайфхак

Не всім відомо, що солона вода впливає на пральну машину, і чи можна цей лайфхак використовувати зараз

Досвідчені гоподині зберігають багато цікавих секретів, які були відомі ще їхнім бабусям. Зокрема, коли не було такого розмаїття пральних порошків і капсул, очищати речі від бруду допомагала звичайна сіль. Звісно, не самостійно — її додавали в той миючий засіб, яким прали речі. При цьому цей метод є досить ефективним та дієвим і сьогодні.

Збереженя яскравості кольору

Якщо вам потрібно, щоб під час очищення кольорових речей від бруду вони не вицвіли, сіль підійде найкраще. До того ж сіль допомагає і у випадку з одягом білого кольору — він точно не стане сірим. Звичайно, можна придбати дорогі миючі засоби, але навіщо, якщо є звичайна сіль. Водночас вона чудово випирається і не залишається в структурі тканини — на відміну від сипучих порошків. Найоптимальніша кількість — 1 ст. ложка солі у відсік для миючого.

Видаленя складних плям

Відомо, що сіль здатна очистити навіть найскладніші плями — кров і вино. Щоправда, в обох випадках доведеться спочатку одяг замочувати.

Для цього потрібно:

  • насипати 1−2 ст. л. на пляму;
  • залити речі 1−2 літрами холодної води;
  • залишити на 30−40 хвилин.

Після цього одяг можна прати в машинці. Не слід переживати про те, чи можна сипати сіль в пральну машину, насправді, цей консервант не зможе завдати шкоди ані речам, ані техніці.

Економія порошку та м’якість тканини

Сіль сприяє пом’якшенню одягу. Цікаво, що ефект буде майже такий самий, як від звичного кондиціонера для одягу — тільки в рази дешевше. Для того, щоб використовувати цей лайфхак, потрібно додати перед пранням 4 ст. л. солі у відсік для кондиціонера. Це допоможе не тільки домогтися м’якості речей, але й допоможе скоротити витрати порошку.


Раніше Донбас24 повідомляв про п’ять помилок при пранні постільної білизни.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з вільних джерел

2
0