Як покровчанам нараховується плата за воду і що робити тим, хто в евакуації (ВІДЕО)

Завдяки знижуючому коефіцієнту, жителі Покровська віддають за комунальну послугу в декілька разів менше

Після початку півномасштабної війни у Покровську скасували плату за водопостачання, але з жовтня її повернули. За воду та стоки мають платити і ті мешканці, які мають лічильники, і ті, хто живе без них. Проте, для цих категорій оплата нараховується по-різному.

Як розповідає заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський, мешканцям, які мають лічильник, виставляють рахунок згідно обсягу спожитої води. Для тих, в кого приладів немає, застосовується норма споживання.

«Взагалі норма споживання — це вісім кубів на одну людину. Але зараз ми застосовуємо понижуючий коефіцієнт, який залежить від того, скільки днів була централізована подача води, — розповідає Олександр Добровольський. — В такому разі ми виставляємо для оплати замість восьми кубів близько кубу».

Тобто, сім'я з трьох осіб, яка мала оплатити за жовтень 24 куби, заплатить всього за три. Усього мешканцям недорахували 7,5 млн грн.

Крім того, багатьох містян цікавить, як платити, якщо від централізованого водопостачання вони відмовилися і користуються водою зі свердловини .

«Коли люди пробурили свердловину, вони звертаються до підприємства, контролери виходять, звіряють лічильники, фіксують цей факт і жителям більше не нараховується плата за водопостачання. Але за водовідведення вони також мають платити», — пояснює заступник мера.

А от людям, які евакуювалися, щоб не отримувати квитанції, потрібно повідомити про свою відсутність в абонентський відділ. Туди потрібно надати підтверджуючі документи, і для людини зроблять перерахунок.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, чи можуть відключити світло, воду та газ за несплату.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел


0
0