Як отримати безкоштовні ліки та де взяти е-рецепт — на питання відповідають медичні сервіси

У мобільних застосунках та сайтах від МОЗ публікують дані про надходження препаратів, можливості безкоштовного лікування та діагностики

Пацієнти можуть користуватися зручними сервісами від Міністерства охорони здоров’я. В Україні діють ряд мобільних додатків — вони допомагають дізнатися, як отримати препарати безкоштовно, які ліки доступні у різних регіонах, як пройти безоплатну діагностику, де взяти електронний рецепт тощо. Про це повідомляє МОЗ.

Так, на сайті і в мобільному додатку «Ліки Контроль» є інформація про всі ліки, зареєстровані в Україні. Там можна прочитати інструкції до препаратів, знайти аналоги до ліків та дізнатися, які медичні засоби можна отримати безкоштовно.

Також працює сайт «Ліки для онкохворих — підпишись на життя». На ньому оновлюються дані про ліки, які пацієнтам надають безкоштовно — їх закуповує держава. На сайті можна знайти інформацію про надходження потрібного препарату у вибраний регіон.

Для пацієнток із раком молочної залози діє чат-бот «Лікуйся». Він працює в Telegram та у Viber. В чат-боті повідомляють про можливості безкоштовної діагностики та лікування в кожному регіоні України.

Інформацію про дію програми «Доступні ліки» можна дізнатися в чат-боті «Спитай Гриця». У ньому відповідають на питання, які ліки надають безкоштовно, де взяти електронний рецепт і в якій аптеці отримати препарати. Бот доступний у Telegram та Viber.

Ще один корисний чат-бот — «Ролики для лікарень». Там публікують пізнавальний відеоконтент з відповідями на популярні питання — як лікуватися безоплатно, де отримати електронне направлення тощо. Відео може скачати як керівництво лікарень для демонстрації у кабінетах, так і пацієнти.

Нагадаємо, в Україні починається осіння «хвиля» коронавірусу, важкохворі українці можуть подати заявку на медичну евакуацію за кордон.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0