Власники житла, зруйнованого внаслідок бойових дій, мають право на виплати ВПО

Українці, чиє житло було пошкоджено або зруйновано в результаті бойових дій, мають право на отримання щомісячної державної допомоги на проживання. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Йдеться про щомісячну державну допомогу, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

«Серед тих, хто має право на отримання довідки про взяття на облік як ВПО, особи, житло яких знищено або пошкоджено (до ступеня непридатного для проживання) внаслідок збройної агресії російської федерації (за наявності підтвердження відповідним актом обстеження технічного стану будинку або квартири)», — пояснюють у Міністерстві.

За інформацією МінРеінтеграції, державна допомога на проживання виплачується у разі наявності інформації про пошкоджене або зруйноване житло у Державному реєстрі майна, яке постраждало внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, або через військову агресію Російської Федерації проти України.

Або допомогу можна отримати на підставі документального підтвердження від органів місцевого самоврядування про пошкодження або знищення житлового приміщення в результаті збройної агресії РФ, яке надається разом із заявою на отримання допомоги.

«Житло, яке віднесено до 2 та 3 категорій пошкодження, вважається таким, що непридатне для проживання», — додали в Міністерстві.

0
0