«Білий» військовий квиток: чи може обмежено придатний українець перетнути кордон (ВІДЕО)

Адвокатка відповіла на популярні питання

Багато українців мають «білий квиток», але це автоматично не значить, що він не може бути призваний на службу. Адже деякі категорії українців можуть у воєнний час бути призвані на військову службу.

Адвокатка Дар’я Тарасенко розповіла, як правильно читати навіть «білий» військовий квиток, передає Донбас24.

«Як правило, ті хто кажуть про білий“ квиток, мають на увазі напис непридатний для служби, обмежено придатний у військовий час“. Що це означає? Що зараз військовий і відповідно люди з таким записом є обмежено придатними, тобто, вони можуть бути мобілізовані, можуть служити, але з відповідними обмеженнями. Люди, які є обмежено придатні, залежно від причин такої обмеженої придатності, діагнозів, які вони мають, не направляються до певних військ, не призначаються на певні посади, саме через проблеми з їхнім станом здоров’я, але служити вони можуть. І люди, які мають в військовому квитку такий запис, можуть бути мобілізованими і не можуть перетнути кордон», — зазначила адвокат.

Також Тарасенко розповіла про зняття з військового обліку на підставі обмеженої придатності. Але такі люди перебувають на військовому обліку та можуть бути мобілізовані і не мають права виїзду з України. Тому ті, хто повністю не придатний, повинні мати запис не тільки про непридатність, але й про зняття з військового обліку через непридатність.

Раніше Донбас24 повідомляв, чи потрібно пред’явити військовий квиток, щоб розлучитися.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел






0
0