Валютні ризики зростають: що буде із курсом долара та євро в Україні найближчим часом

Курс валют в Україні на початку лютого опинився у повній залежності від міжнародних ринків

Протягом 2022 року курс гривні до долара в Україні значно просів. Основною причиною цього стала війна у нашій країні та пов’язані з нею економічні процеси.

Що буде з курсом долара в Україні найближчим часом розповів аналітик Олексій Козирев, пише «Мінфін».

Сьогодні, 1 лютого відбудеться засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, а 2 лютого — Європейського центрального банку (ЄЦБ). Основним питанням обох засідань стане підвищення відсоткових ставок для того, аби зупинити зростання інфляції.

На думку аналітика, значно вплинути на рівень інфляції нові рішення навряд чи зможуть. Крім того, ключові ставки зараз і так доволі високі за мірками регуляторів: у США — 4,5% річних, у Європі — 2,5% річних. Однак валютні ралі у парі євро/долар найближчим часом вплинуть на курс гривні.

Олексій Козирев прогнозує, що у період до 3 лютого євро та долар торгуватимуться у межах доволі широкого коридору — від 1,078 до 1,095. Це призведе до того, що торги на міжбанку в Україні будуть на рівні від 39,42 грн до 40,44 грн для євро та від 36,5686 грн до 36,9343 грн для долара.

Він також зазначає, коливання у парі євро/долар одразу будуть відображатися на курсі євро до гривні. Щоб мінімізувати курсові ризики, банки та обмінники зберігатимуть широкий спред при купівлі - продажу валюти. Таким чином, до кінця нинішнього тижня у більшості обмінників та у банківських касах курс буде коливатися у межах від 20 коп. до 1 грн для долара, та від 25 коп. до 1,20 грн для євро.

Раніше Донбас24 розповідав, що українцям робити із пошкодженими банкнотами.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: pixabay

0
0