В Україну прийде спека — синоптики обіцяють до 38 градусів

Також у регіонах періодично дощитиме, можливі грози та навіть град

В Україну надходить повітряна маса з Середземномор’я та Балканського півострова, тож наступний тиждень обіцяє бути спекотним. Вдень температура буде близько +30 °С, а у центральних та південних регіонах — +33…+35 °С. Місцями стовпчик термометра буде підніматися навіть до + 38 °C.

Про це повідомляє кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. При цьому, він зазначає, що на тлі спекотної погоди активізуються і грозові процеси зі зливами. Не виключені навіть такі небезпечні явища, як град та шквалисті пориви вітру.

У понеділок, 17 липня, прогнозується переважно малохмарна та безопадна погода. Але ввечері, на жаль, очікується наближення малорухомого холодного фронту, який призведе до грозових дощів на Поліссі та на крайньому заході України. Вітер північно-західної чверті, а у західних областях його напрямок може змінюватися. Швидкість вітру становитиме від 3 до 8 м/с. Температура повітря вночі буде коливатися від +14 до +19 °C, а вдень очікується від +27 до +32 °C. У південних та центральних областях ночі будуть теплішими, з температурою від +17 до +22 °C, а вдень можна очікувати значне підігрівання до +29…+34 °C.

У вівторок, 18 липня, очікується посилення дощів та гроз у західних та північних областях, а вдень опади розповсюдяться на центральні регіони, Одеську та Харківську області. Місцями можуть випадати град та шквали зі швидкістю 15−20 м/с. Вітер на Лівобережжі України буде дути з південно-західного напрямку зі швидкістю 3−8 м/с, а на Правобережжі очікується північно-західний вітер зі швидкістю 7−12 м/с. Температура повітря вночі буде від +17 до +22 °C, біля узбережжя морів до +24 °C, а вдень очікується +25…+30 °C у західних областях та +30…+35 °C у решті країни. На Одещині місцями може бути надзвичайно спекотно, з температурою до +36…+38 °C.

У середу, 19 липня, очікуються вночі грозові дощі у східних, центральних областях та на Приазов'ї. Протягом дня опади також розповсюдяться на захід країни. В окремих районах можливі град та шквали зі швидкістю 15−20 м/с. Вітер буде дути із західного до північно-західного напрямку зі швидкістю 5−10 м/с. Температура повітря знизиться на 3−5 °C, а вночі становитиме від +13 до +18 °C, а вдень очікується від +24 до +29 °C. У південній половині та на Приазов'ї ночі будуть теплішими, з температурою від +18 до +23 °C, а вдень можна очікувати значне підігрівання до +28…+33 °C.

У четвер, 20 липня, очікується проходження дощів з грозами в окремих районах західних областей, а вдень опади можливі у центральних, місцями північних та південних регіонах. В окремих районах можливі сильні зливи і посилення вітру зі швидкістю 15−20 м/с. Температура повітря вночі буде коливатися від +15 до +20 °C, а вдень очікується від +24 до +29 °C. У південних областях та Криму можна очікувати спеку до +30…+35 °C.

У п’ятницю, 21 липня, погодні умови буде визначати малоградієнтне поле зниженого тиску. Вночі можливі дощі у західних та східних областях, а вдень на Карпатському регіоні та Прикарпатті очікуються сильні зливи, град та шквали зі швидкістю 17−22 м/с. Вітер переважно буде дути з західного напрямку зі швидкістю 5−10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18 °C, а вдень очікується від +25 до +30 °C. У південній частині та Криму вночі можна очікувати теплішу погоду з температурою від +18 до +23 °C, а вдень можна очікувати спеку до +31…+36 °C.

У суботу, 22 липня, очікується без істотних опадів вночі, а вдень місцями пройдуть грозові дощі. В окремих районах можливі сильні зливи, град та шквали зі швидкістю 15−20 м/с. Вітер буде змінювати свій напрямок, зі швидкістю 3−8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +15…+20 °C, а вдень очікується від +25 до +30 °C. У південній половині країни вночі можна очікувати теплішу погоду з температурою від +19 до +24 °C, а вдень можна очікувати спеку до +32…+37 °C.

У неділю, 23 липня, невеликі дощі пройдуть вночі у східній частині України, а вдень та ввечері у західних областях очікуються зливи. Місцями можливі град та шквали зі швидкістю 17−22 м/с. В решті областей України переважно буде без опадів. Вітер буде дути з південного напрямку зі швидкістю 5−10 м/с. Температура повітря вночі буде становити від +16 до +21 °C, а вдень очікується від +28 до +33 °C. У південних областях можна очікувати спеку до +32…+37 °C.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав поради від ВООЗ, які допоможуть пережити спеку.

Фото: з відкритих джерел

0
0