Україна може дістати навіть до Маріуполя: військовий експерт розповів про можливості ЗСУ

ЗСУ мають все більше можливостей

В Маріуполі все більше звучить «бавовна», незважаючи на те, що місто знаходиться майже в сотні кілометрів від фронту і в теорії повинне бути тиловим. Але українці вже мають новітні зразки озброєння, від яких окупант не зможе сховатися навіть в Маріуполі.

Детальніше про озброєння розповів військовий експерт Роман Світан, передає Донбас24.

«Так, там десь під сотню кілометрів, я думаю, що це вже починає працювати або GLSDB, які йдуть до Хаймарс, там ракети з бомбою, що планує. І до речі, та ж плануюча, тільки вже стандартна без обмежень — GBU-39. Дуже хороша авіабомба, 110 кілометрів вона може планувати. А стартова ракета від m26 ракети, вона її розганяє близько звукової швидкості і закидає на висоту 10 км і після цього вона 110 км планує. Виходить практично як скидання з бомбардувальника», — розповів Світан в телемарафоні.

Цікаво, що снаряди GLSDB — це високоточні ракети під установки Хаймарс. Вони завдяки плануванню можуть діставати цілі на відстані в 150 кілометрів.

Також Світан не забув розповісти про українську розробку — «Вільха-М». Вона може вражати цілі до 150 кілометрів. Для її запуску використовується радянська установка «Смерч». Тому вона може легко дістати до Мелітополя, Маріуполя та Бердянська. Через це росіянам доводиться ще далі ховати свої склади, а тому боєприпасів на фронті у ворога стане ще менше. Особливо це приємно чути перед українським контрнаступом, який повинен початись найближчим часом.

Раніше Донбас24 повідомляв, що новітній корвет українського флоту зроблений із маріупольської сталі Метінвесту.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

0
0