Росіяни «закрили» Бахмут на в'їзд — в МВА спростували фейк окупантів

Росіянам не вдалося перекрити трасу на місто напередодні

Окупанти запустили фейк, що Бахмут Донецької області, який вони щодня знищують, закритий на в'їзд-виїзд і ніякого руху транспорту не відбувається, передає Донбас24.

Про це повідомила начальниця інформаційної та внутрішньої політики Бахмутської міськради Наталя Кисилична в коментарі «Суспільному».

При цьому під час боїв 30 січня окупанти намагалися перерізати трасу, по якій доставляється усе необхідне оборонцям, але спроби були невдалими.

«Її поширюють російські окупанти, аби посіяти паніку серед місцевих жителів. У місто можна заїхати та виїхати. Гуманітарну допомогу у Бахмут завозять. 6500 жителів, які залишаються у місті, забезпечені харчовими продуктами, водою, необхідними ліками», — сказала Наталя Кисилична.

Також вона закликала бахмутян евакуюватися з міста та області і нагадала про артобстріл, який стався вчора, 31 січня, — через агресію росіян загинуло двоє людей, один з яких був підлітком. Також серед поранених виявися 12-річний хлопчик.

За словами Кисиличної, у місті також була зруйнована остання аптека і більше вона не працюватиме, а значить знайти ліки постраждалим та хворим бахмутянам буде ще важче.

Як повідомляє Національна поліція Донеччини, серед 6,5 тисяч цивільних у Бахмуті також є близько 200 дітей. Аби вмовити людей евакуюватися та потім вивезти їх, правоохоронці ризикують власним життям.

Як раніше повідомляв Донбас24, з 20 грудня окупанти закрили рух транспорту по «дорозі життя» — блок-пост у Василівці Запорізької області — і досі його не відкрили. Також у листопаді вони закрили в'їзд у Рубіжне Луганської області.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: t. me/don_gunp та t. me/bahmutnews

0
0