Серед скла та ворон: як у Бахмуті зараз живуть люди (ФОТО)

Фотограф Петро Батанов показав у соцмережах, яке сьогодні місто Бахмут

Бахмут Донецької області, який зараз намагаються захопити росіяни, увесь у склі, з понівеченими будинками та сміттям на вулицях. Проте люди продовжують залишатися у місті і пересуватися по вулицях по своїх справах, передає Донбас24

Фото, яким зараз виглядає місто-фортеця, опублікував український фотограф Петро Батанов.

За його словами, зараз у Бахмуті безліч ворон, які шукають їжу на смітниках. Також він показав обличчя людей, що відмовилися покидати рідне місто. Самі беззстрашні, за його словами, живуть у квартирах без вікон, але більшість — розташувалася у підвалах. Їжу бахмутяни отримують у волонтерських пунктах незламності, дуже економлять воду — можливості прийняти душ у людей немає і вони виглядають брудними та виснаженими.

«Якщо ви провели в Бахмуті хоча б 24 години, колишніми ви вже не будете. Після того як ти усвідомлюєш і фізично спостерігаєш іншу реальність, твоє сприйняття навколишнього світу змінюється, як мені здається назавжди. Їхати звідти не хочеться, і зовсім не через адреналін, який постійно на межі через обстріли, а тому що ти фізично відчуваєш важливість і потрібність твого перебування там», — поділився фотограф відчуттями після поїздки.

Також він розповів про ефект «сидячих трупів» у цьому місці — коли від силової хвилі залпів загиблі, що знаходяться між двома арміями, переходять з лежачого положення у сидяче і це зводить з розуму росіян. Не всі новоприбулі солдати ворога знають, що трупи можуть «сісти» від хвиль вибухів і вони кидаються на мертвих зі зброєю та криками жаху.

Петро Батанов каже, що після Бахмута Київ сприймається зовсім по-іншому — інакше відчувається вода на шкірі та більше приводів для замислення. Зараз чоловік відчуває потребу повернутись в Бахмут і бути там.

Нагадаємо, що росіяни кожного дня атакують Бахмут — учора, 29 січня, в місті через обстріли була поранена одна людина.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: peterbatanov

0
0