Проїхав на велосипеді під обстрілами 65 км: як мешканець Сєвєродонецька евакуювався з міста

Волонтер до останнього знаходився у Сєвєродонецьку та допомагав мирним мешканцям

На Луганщині волонтер з Сєвєродонецька Аріф Багіров, евакуюючись з міста, проїхав 65 кілометрів на велосипеді трасою Лисичанськ — Бахмут, яку постійно обстрілюють окупанти.

Про історію свого перебування в Сєвєродонецьку, який є однією з найгарячіших точок, та шлях евакуації чоловік розповів в ефірі програми «Час новин Донбасу».

Допомога мешканцям та волонтерство

За словами Аріфа Багірова, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну він вирішив не покидати рідне місто, а навпаки допомагати чим може людям. Під час свого перебування в Сєвєродонецьку він розвозив ліки хворим, евакуював експонати з музею, колекції та допомагав бізнесу.
«Я вирішив залишатися в місті до останнього. Я розумів, що місту потрібна допомога і ми її надавали», — зазначив волонтер.

Аріф допомагав мешканцям до останнього. Він підкреслив, що рішення про те, що потрібно покидати місто було прийнято вже тоді, коли у Сєвєродонецьку дуже ускладнилася ситуація. Крім того, через обстріли, які не вщухали ні вдень, ні вночі, чоловік вже не мав можливості допомогти.

«Ситуація була вже надскладна, я зрозумів, що це мій останній вагон, і якщо я в нього не застрибну, то залишусь тут. А під окупацією мені зовсім не хотілося жити — я б довго там не протягнув», — розповів він.

Дорога з Сєвєродонецька

Ризикуючи власним життям, Аріф вирішив рятуватися. Сівши на велосипед, він самотужки проїхав близько 65 кілометрів «дорогою життя» — трасою Лисичанськ-Бахмут. В чоловіка не було зв’язку, однак він знав, що прямує до Бахмуту. Вже там він залишив велосипед та з волонтерами доїхав до Дніпра, де наразі й перебуває.

«Я розташувався у шелтері, все дуже добре, тут є наші земляки з Лисичанську та Сєвєродонецьку»
0
0