Чи може військовослужбовець після звільнення виїхати за кордон — роз’яснення юриста

Адвокатка Дар’я Тарасенко розповіла про особливості перетину кордону для колишніх військовослужбовців

Військовослужбовці, які бажають виїхати за кордон після звільнення, повинні дотримуватися загальних правил перетинання кордону, які не містять окремих умов для колишніх військовослужбовців.

Про це адвокат Дар’я Тарасенко розповідає на своїй сторінці у Facebook.


Згідно з офіційними документами, виїзд за кордон можливий лише на загальних підставах, таких як наявність необхідних документів та візи, стан здоров’я, обставини приватного характеру та інші. Проте, якщо військовослужбовець мав підстави для звільнення, то він має і можливість виїхати за кордон.

Наприклад, військовослужбовець, який був звільнений через непридатність за станом здоров’я, може виїхати за кордон, якщо пред’явить військовий квиток із записом про виключення з військового обліку та висновку ВЛК про непридатність. Також військовослужбовець, який був звільнений через наявність дружини з інвалідністю, може виїхати як супроводжуючий дружини.

Водночас необхідно зазначити, що правила перетину кордону можуть відрізнятися в залежності від країни, в яку планується подорожувати. Тому перед виїздом за кордон необхідно ознайомитися з умовами та вимогами, які ставляться до в'їзду в конкретну країну.

Раніше Донбас24 розповідав, у яких випадках звернення до суду не допоможе звільнитися з військової служби.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: 56 ОМБПр

0
0