Адвокатка пояснила, коли звернення до суду не гарантує звільнення з військової служби

Юристка пояснила, як допомагає військовим звільнитися зі служби

Військовослужбовці в Україні все частіше звертаються до суду для того, щоб отримати можливість для звільнення з військової служби. Однак отримати таке право не так просто і участь адвоката не гарантує звільнення із військової служби.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповідає адвокат Дар’я Тарасенко.

Вона зазначає, що бувають випадки, що до суду справа не доходить і військових звільняють після отримання адвокатського запиту та рапорту. Однак не завжди звернення до суду гарантує звільнення із військової служби.

Адвокатка зазначає, що у випадках, коли все закінчилося так, як того бажали військові, вона ретельно перевіряла документи, чи є підстави для звільнення і чи людина зібрала весь необхідний пакет документів.

Однак Дар’я Тарасенко розповідає, що іноді до неї звертаються військовослужбовці, чиї рапорти відмовляються навіть розглядати. Але коли вона починає допитуватися про підстави для звільнення, то виявляється, що немає підстав для звільнення. Також бувають випадки, коли є підстави для звільнення, але недостатньо документів для цього і тоді вона просить зібрати усе необхідне, а потім запускати процес.

Дар’я Тарасенко наголошує, що головне завдання адвоката — перевірити усі документи та довести, що військовослужбовець має достатньо підстав для звільнення.

Раніше Донбас24 розповідав, як відрізняються умови звільнення із військової служби для мобілізованих та контрактників.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: pexels

0
0