Безкоштовний роумінг у ЄС для України затвердять у жовтні: деталі

Українці зможуть безкоштовно дзвонити навіть після завершення війни

Безкоштовний роумінг для українців у Європі можуть затвердити вже найближчим часом з країнами ЄС — на конференції з відновлення України у жовтні, передає Донбас24.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте також: Безкоштовний роумінг у ЄС: коли та які умови отримають українці

За його словами, наразі це пріоритетне питання у переговорах. Але для затвердження програми у ЄС змінять процедуру для України, що не є учасником союзу. Завдяки цьому вартість мобільних послуг у рамках роумінгу суттєво знизиться порівняно з цінами до повномасштабного вторгнення, українцям не доведеться міняти SIM-картки при подорожах у Європу, а їхні права захищатимуть закони ЄС.

Зазначається, що де-факто безкоштовний роумінг вже діє для біженців з України за підписаною у квітні спільною заявою між українськими та європейськими операторами — мова йде про компанії «Київстар», «Водафон Україна», «Лайфселл» та 52 мобільні і 19 фіксованих операторів Європи. Сьогодні українці, перебуваючи за кордоном, сплачують лише абонплату за власним тарифним планом.

Читайте також: Як подзвонити на окуповану територію та за кордон: створено безкоштовний сервіс

Нагадаємо, що за програмою безкоштовного роумінгу, українцям не доведеться платити за дзвінки з-за кордону навіть після завершення війни.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0