Євросоюз залучить Україну до зони безкоштовного роумінгу — деталі

Українці не будуть платити за дзвінки з-за кордону навіть після завершення війни

ЄС скасовує платний роумінг для України. Завдяки цьому дзвінки з-за кордону для наших громадян стануть дешевшими: причому не тільки протягом війни з Росією, але й після перемоги у ній.

Про рішення залучити Україну до зони європейського безкоштовного роумінгу заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє Донбас24.

«Ми дамо змогу Україні максимально використати її потенціал. Спираючись на успіх шляхів солідарності для забезпечення безперебійного доступу до єдиного ринку, вводимо Україну в нашу зону безкоштовного роумінгу», — написала вона в соцмережі Twitter.






Читайте також: Українські біженці, які поїхали з ЄС, можуть знову отримати тимчасовий захист

Також Урсула фон дер Ляйєн нагадала про підключення України до європейської електромережі, призупинення імпортних мит на український експорт та забезпечення безперешкодного доступу нашої країни до Єдиного ринку Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці червня Україна отримала статус кандидата в ЄС. Щоб зберегти його та почати шлях до повноцінного членства у ЄС, нашій країні необхідно виконати сім вимог парламенту ЄС. Серед них, зокрема, реформи судової системи, посилення боротьби з корупцією та відмиванням грошей, втілення антиолігархічного закону.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0