ЗСУ зміцнюють навколо Лиману позиції та можуть оточити росіян — карта ISW

Захисники визволили вже декілька населених пунктів навколо Лиману Донецької області

ЗСУ близькі до оточення окупованого Лиману та зміцнюють власні позиції на цьому напрямку. Зараз навколо міста Донеччини йдуть важкі бої, передає Донбас24.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

Зокрема, за даними американських експертів, позиції зміцнюються на східному березі річки Оскіл і мають місце успіхи на підступах до Лиману.

Читайте також: ЗСУ продовжили наступ на північ від Лиману на Донеччині — ISW

«Українські війська продовжували наступ на північний захід від Лиману 26 та 27 вересня. Українські місцеві чиновники оголосили, що українські війська звільнили Піски-Радьківські (приблизно 35 км на північний захід від Лиману) 26 вересня, але зазначили, що українські сили все ще очищають населений пункт. Місцеві чиновники заявили, що вони можуть вільно пересуватися між Лозовим і Рубцями, що додатково свідчить про те, що українські сили убезпечили деякі позиції на північний захід від Лиману», — зазначають аналітики.

Також в ISW констатують про звільнення Рідкодуба, що в 20 км на північ від Лиману, та посилаються на повідомлення про присутніть диверсійних груп у Торському та Ямполі на південному сході від Лиману.

Читайте також: На Донбасі вже воюють непідготовлені мобілізовані в рф: карта боїв 28 вересня

Нагадаємо, що американські аналітики вже прогнозували оточення російських позицій українськими захисниками навколо Лиману.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: Генштаб

0
0