У Бахмуті зруйновано два мости: як це вплине на оборону міста

Українські захисники перебувають під тиском

У місті Бахмут та на його околицях тривають запеклі бої. Про це повідомляє прес-служба британської розвідки, повідомляє Донбас24.

«Регулярна російська армія та сили „групи Вагнера“ просунулися далі в північні передмістя міста, які зараз є утримуваним Україною рубежем, вразливим для російських атак з трьох боків», — зазначили в британській розвідці.

Посилення оборони Бахмута

Також додається, що Україна продовжує посилювати цей напрямок елітними підрозділами. Але за останні 36 годин було знищено два ключові мости в Бахмуті. У тому числі було зруйновано той міст, який з'єднував населений пункт із Часів Яр. Тому шляхи постачання на цьому напрямку стають дедалі складнішими, що ускладнить роботу української оборони.

В ЗСУ також прокоментували ситуацію з підривом мостів. Як зазначив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, ситуація важка, але контрольвана.

«Це війна і в такому шквалі вогню знищуються об'єкти критичної інфраструктури. Але досвід уже більш ніж річної війни у великому масштабі та загалом 9-річної війни проти окупанта дозволяє нам перебудовувати оборону і надалі чинити опір, незважаючи на те, що він завдає шкоди інфраструктурі», — заявив спікер.

Раніше військовий експерт Олексій Гетьман розповідав, що під Бахмутом зараз українські сили оборони контролюють коридор завширшки на 5 кілометрів, але він уже прострілюється мінометами та артилерією. Які перспективи оточити місто у росіян, читайте у нашому матеріалі Донбас24.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відкритих джерел

0
0