«Живий скелет»: росіяни два місяці тримали полоненого в підвалі без їжі та води

Військового випадково знайшли бійці ЗСУ, які відбили ворожу позицію

Росіяни ледь не закатували українського полоненого, який служив у ЗСУ. 27-річного хлопця два місяці тримали у підвалі, не годували та не давали води. Побратими військового, які також опинилися в таких умовах, померли від ран та від голоду. Та хлопцю пощастило — його, у крайньому ступені виснаження, врятували українські військові.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів головний редактор сайту «ОстроВ» Сергій Гармаш.

Він зазначив, що дізнався про військового, коли його привезли до одного зі шпиталів неподалік фронту. Виявилося, що полонений не помер від голоду лише завдяки тому, що один з російських солдатів з жалю ділив з ним свій пайок. Від спраги хлопець пив антифриз.

«До виснаження військового додалося отруєння. Коли в шпиталі ми обмивали його перед реанімацією, він був у прямому сенсі холодний, — розповідає Сергій Гармаш. — Я ще такого не бачив. Хіба що в радянській кінохроніці про звільнення Освенціму. Крайній ступінь виснаження. Просто живий скелет».

Олексія звільнили військові ЗСУ, які знайшли його, коли відбили ворожу позицію.

«Мені дали компотика», — весь час повторював він, посміхаючись. «Компотик» був мрією у двомісячному голоді та холоді підвалу, — розповідає Сергій Гармаш. — Збираючи його речі на евакуацію, я побачив документи та фото. 27 років. Милий хлопець з красивою дівчиною. Він просив не публікувати фоток з ним, доки не подзвонить мамі. Та й навряд такі фото етичні для широкого показу. Це, скоріше, для майбутньої Гааги".

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, як дізнатися інформацію про людину, яка перебуває у полоні.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

0
0