За яких умов догляд за особою з інвалідністю зараховують до страхового стажу — пояснили у Мінсоцполітики

Період догляду за особою з інвалідністю І групи може бути зарахований до страхового стажу, але щоб забезпечити захист цього часу, необхідно відповідати певним умовам. Детальніше розповіли у Міністерстві соціальної політики.

У Міністерстві соціальної політики зазначили, що особа, яка доглядала за інвалідом, вважається застрахованою згідно зі статтею 11 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

«Страхувальником у такому разі виступає орган соціального захисту населення, який виплачує допомогу, надбавку або компенсацію», — пояснили в Міністерстві.

Згідно з інформацією, період догляду за особою з інвалідністю буде зарахований до страхового стажу, якщо особа відповідає наступним умовам:


  • Працездатна: особа ще не досягла пенсійного віку і не має інвалідності.

  • Непрацевлаштована: не працювала протягом періоду догляду.

  • Отримує допомогу: допомогу, надбавку або компенсацію в органах соціального захисту населення.

«Якщо всі умови було дотримано, а період догляду тривав після 1 січня 2004 року, він зараховується до страхового стажу», — йдеться в повідомленні.

Раніше Донбас-24 повідомляв, що ГО «Відповідальні громадяни» відкрили реєстрацію на гуманітарниі набори у ТГ Донецької та Дніпропетровської областей.

0
0