Юний музикант з Волновахи втратив улюблену гітару — нову подарували волонтери

Родина хлопчика евакуювалася з міста на Донеччині під обстрілами та втратила все

Одинадцятирічний Вітя до 24 лютого мешкав з родиною у Волновасі на Донеччині, навчався у музичній школі — грав на гітарі. Але невдовзі він втратить майже все.

Історію Віті розповів Дитячий фонд ЮНІСЕФ, передає donbas24.









Коли почалося повномасштабне вторгнення російських окупантів, Волноваха в числі перших зазнала нищівних ударів ворога. «Я прокинувся від того, що був дуже сильний вибух і почали стріляти. Стріляли з ранку до вечора і вночі також. І так кожен день не припиняли стріляти», — розповідає хлопчик.

Родина евакуювалася під обстрілами, а згодом їхній дім згорів. Найбільше Вітя шкодує, що згоріла його гітара.

Коли родина під час своєї дороги в більш безпечне місце зупинилася на кілька днів у Вінниці, хлопчик записав відео для своєї вчительки музики — на якийсь час йому дали гітару.

Вінницькі волонтери надихнулись грою хлопчика та вирішили зібрати кошти, аби в нього була власна гітара. Поки тривав збір, родина вже поїхала з Вінниці, але волонтери змогли відшукати Вітю та його маму. Тепер вони перебувають у Польщі, і Вітя планує відновити заняття музикою — вчитиметься онлайн.

Але більш за все хлопчик мріє повернутися додому, займатися музикою та спортом, грати з друзями, допомагати батькам.

Нагадаємо, раніше donbas24 писав, як хлопець з Донеччини втратив на війні матір та взяв опіку над чотирма братами й сестрами.

Читайте також: Весілля у лікарні — історія медсестри з Лисичанська, яка після поранень почала життя знову.

0
0