Які лікарні надають послуги безкоштовної реабілітації — подробиці

Пацієнти можуть проходити її у стаціонарних або амбулаторних умовах

Реабілітаційна допомога стала доступнішою для українців — у минулому році Програму медичних гарантій розширили новими пакетами. Перший з них передбачає реабілітацію дорослих та дітей в стаціонарних умовах, а другий — в амбулаторних.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Крім того, були удосконалені вимоги із надання реабілітаційної допомоги в гострому реабілітаційному періоді.

«Наприклад, коли у людини стався інсульт, вона починає отримувати реабілітацію в межах пріоритетного пакета медичної допомоги у разі інсульту, який включає також і реабілітаційну складову», — розповідають у МОЗ.

Там також зазначили, що на 2023 рік Національна служба здоров’я України заключила за двома зазначеними пакетами контракти з 396 закладами охорони здоров’я: 244 з них — за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та 386 — за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах».

Перелік медичних закладів можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, як знайти аптеку з доступними ліками.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0