Як зробити вуличну піч-гриль із 200 літрової бочки (ВІДЕО)

Піч із металевої бочки стане відмінним інструментом для приготування їжі. У процесі використання можна придумати безліч інших функцій, просто потрібно підключити трішки фантазії, і ви будете тішити свою сім'ю та друзів чудовими стравами.

Для стаціонарної установки на ділянку найкраще зробити цегляну піч. Вона набагато довговічніша і краще тримає тепло. Пропонуємо універсальну дров’яну піч-мангал із цегли та бочки.

Матеріали:

• діжка 200 л;

• цегла;

• цемент;

• пісок;

• дверні петлі - 4 шт.;

• сталева дверна ручка;

• дверний шпингалет;

• сталева плита 5−10 мм;

• зварені ґрати.

Процес виготовлення печі-мангалу:

Необхідно розрізати діжку вздовж на 2 частини. Розріз виконується не навпіл, а зі зміщенням. В даному випадку діжка 200 л з діаметром 585 мм, лінія різу зроблена на перерізі 530 мм.

У більшій половині торців прорізаються вікна. Одне для завантаження дров шириною 200 і висотою 250 мм, і з протилежного боку менше — для відведення диму та забезпечення вентиляції.

Далі замішується розчин для кладки. На 1 частину цементу додається 5 частин піску.

На рівній підставі потрібно викласти з цеглини 2 ніжки для мангалу у вигляді стінок. Їх ширина виробляється на 2,5 цегли, а висота 4 ряди.

На ніжки укладається більша половина бочки. Потім з боків вона закріплюється розчином та половинками цегли.

Усередині бочки з боку стіни з великим вікном викладається цегла, на цей розчин. Слід обкласти отвір, і закрити протилежну стінку.

Далі потрібно викласти цеглою дно грубки. Особливо намагатися не потрібно, навіть якщо розчин потім трісне, нічого нікуди не відвалиться. Кладка виконується не до верху бочки, потрібно залишити відкритими 5−7 см від обідка.

До печі прикручується друга половина бочки на петлі дверей. На отриману кришку попереду встановлюється ручка. Збоку робиться підпірка з дроту, подібно до тієї, яка підтримує капот автомобіля.

На отвір для завантаження дров встановлюється раніше зрізана частина. Дверцята кріпляться на петлі і блокуються шпингалетом.

Для печі робиться плита з круглими прорізами — конфорками для встановлення каструль. Для зручності зняття до неї приварюються ручки. Вона лягатиме на цеглу. Такого ж розміру вирізують ґрати.

Розпалювання печі виконується як і звичайного мангалу. Після прогоряння дров до вугілля, на цеглу укладаються ґрати, і виконується готування. Якщо потрібна висока температура, можна прикривати кришку.

Також замість ґрат можна укласти плиту з конфорками. Підкидання дров тоді виконується через бічні дверцята. Це дозволить готувати на ній страви в каструлі, казані, казанку, просто на сковорідці. Така приставка врятує в аварійній ситуації за відсутності газу або електрики. На ній зручно варити салати для консервування.

Також можна розкочегарити піч, щоб нагріти всю цеглу, а потім укласти на вугіллі керамічну плитку. На неї викладається м’ясо, пироги, хліб, піца чи інша страва для запікання.

Також читайте, як за 10 хвилин скласти грубу.

ФОТО та відео: Creativeproject

0
0