Як зберегти здорове і доглянуте волосся влітку

Всі ми любимо здорове, блискуче і доглянуте волосся! І щоб локони радували нас і після перебування на сонці, варто подумати про безпеку, захист та правильний догляд за нашим волоссям. Лікарка-трихолог Лариса Пономаренко дала декілька корисних порад, які допоможуть до осені зберегти волосся красивим і сяючим.

«Почніть з їжі! Треба побільше їсти зелені салати, руколу, кінзу, петрушку, кріп. Все це — ідеальне джерело мікроелементів», — наголошує Лариса Пономаренко.

Найбільше уваги, за рекомендацією лікарки-трилога, слід звернути на «літніх ворогів волосся»; сіль, хлор та сонце.

1. Після моря обов’язково необхідно помити волосся! Морська вода, яка висихає на волоссі, залишає після себе шар солі. А сіль дуже сушить. Якщо не змити сіль, то це призведе до сухості волосся. Після обов’язково потрібно нанести кондиціонер для пом’якшення волосся.

2. Після басейну так само обов’язково треба мити волосся. Хлор, що міститься в складі води в басейні, не гірше солі шкодить волоссю. Тому після басейну слід одразу помити волосся. Також після цього необхідно нанести маску, чи кондиціонер.

Варто запам’ятати, що з водою в басейні взагалі потрібно бути обережніше і намагатися менше в ньому купатися. За статистикою, в готелях харчові отруєння трапляються частіше після басейну.

3. Найбільшим ворогом для волосся влітку вважається сонце. Попри те, що це джерело гарної засмаги та вітаміну Д, волосся необхідно від сонця захищати. За словами Пономаренко, чалма для волосся ідеально захищає його від ультрафіолету і перегріву і при цьому відмінно пропускає повітря. Можна підібрати літню чалму під колір купальника і вона стане яскравим аксесуаром, що доповнює ваш образ.

Цей матеріал підготовлений на основі здорового глузду та медичних досліджень. Матеріал виключно загальноінформаційного характеру і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря. Нагадаємо, раніше Донбас 24 розповідав, як надати першу допомогу при літньому отруєнні.

ФОТО: ua. wallpapers

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

5
0