Як зберегти виплати ВПО, якщо переїхав — пояснення

Після зміни адреси проживання не потрібно йти до органів соціального захисту населення

Українці, які стали внутрішньо переміщеними особами, мають право на отримання грошової допомоги від держави. Але у деяких громадян виникло питання, як зберегти виплати після зміни проживання в Дії. В Мінсоцполітики пояснили, що в такому разі відбувається з допомогою.

Відповідь на питання з’явилась на офіційній сторінці Мінсоцполітики в Facebook, пише Донбас24.

«Якщо ви подали заяву на зміну фактичного місця проживання через застосунок Дія та при цьому отримували щомісячні виплати від держави для внутрішніх переселенців, то допомога надалі продовжуватиметься без додаткового звернення до органів соціального захисту населення», — зазначили в міністерстві.

При цьому наголошується, що в разі виникнення додаткових питань по допомозі, варто все ж звернутися до УСЗН за місцем фактичного проживання, щоб отримати професійну допомогу.

Виплати ВПО

Нагадаємо, що українці зі статусом ВПО мають право на фінансову допомогу від держави. На дорослу людину виплата становить 2000 грн, а на дітей та осіб з інвалідністю — 3000 грн. Допомога буде надаватись до кінця військового стану, а також місяць після його закінчення.

Раніше Донбас24 повідомляв, кому в березні скасують виплати ВПО.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: з відритих джерел

0
0