Як виїхати з Маріуполя та знайти зниклих: створений корисний сайт

Сайт «Маріуполь туть» має допомогти у питаннях евакуації та пошуку зниклих

Для маріупольців створений корисний сайт з алгоритмом дій з евакуації, маршруту та розміщення у містах України. Розробкою займався Михайло Дьомшин, який створив для Маріуполя туристичні QR-коди та пілон.

Ресурс «Маріуполь туть» містить не стільки практичні поради для переселенців з окупованого міста, скільки реальну інформацію про виїзд та навіть вивіз близьких.

«15 січня 2022 року я був останній раз у Маріуполі. Мене багато з ним пов’язує робочого та особистого: невдачі, перемоги, плани, веселі вечори, комарі, фестивалі, школи (точніше одна), парки за пару днів, безсонні ночі та піца на капоті, хороші друзі та перехожі грубіяни — стільки було за останні 6 років, це місто мені як рідне. Я люблю Маріуполь і багатьох людей з Маріуполя.

Я намагався хоч трохи допомогти Катерині Кадуриній зробити щось, що ми можемо в цій жахливій ситуації", — пояснив Михайло Дьомшин у соцмережах.

Зокрема, на сайті можливо знайти інформацію, що охоплює частину шляху з Маріуполя до Запоріжжя та Дніпра. Зараз у цих містах України працює транспорт та інше.

На mariupol-tut.in.ua можна дізнатися:

• Як покинути місто?

• Допомога у містах

• Пошук зниклих

• Інформація про ситуацію в Маріуполі

• Про блокпости

• Mariupolis — онлайн-архів історій маріупольців

Також на ресурсі є поради, що робити тим маріупольцям, які вже виїхали та перебувають у безпеці, як вивезти близьких з міста, як поїхати в інші міста України та за кордон.

«Зібрали на цьому сайті всю інформацію, яка може допомогти людям, які змогли вибратися з міста, і продовжуємо її збирати щодня. Місто за підсумком зробимо ще краще, ніж було (хоча в останні роки воно було нічогеньке), головне — люди», — додав Михайло Дьомшин.

Також бажаючі можуть поділитися з авторами проєкту будь-якою інформацію, яка може допомогти врятувати маріупольців. Для цього необхідно надіслати заявку на електронну адресу: [email protected]

0
0