Як вакцинуватися від грипу за кордоном: поради від МОЗ

У Європі проводять вакцинацію від грипу дорослим та дітям з шестимісячного віку

Напередодні холодів українці замислюються про вакцинацію від грипу. Це стосується і біженців, які тимчасово проживають у Європі.

Міністерство охорони здоров’я публікує інформацію про щеплення у різних країнах світу. Насамперед розповіли про умови вакцинації у Польщі, Німеччині, Чехії, Італії та Болгарії. У всіх цих країнах щеплення від грипу не є обов’язковим, хоча його рекомендують робити. Вакцинують пацієнтів з шестимісячного віку.

Читайте також: Які щеплення захистять від інфекційних хвороб — роз’яснення від МОЗ

Польща

У Польщі літні люди від 75 років та вагітні можуть зробити щеплення безкоштовно. Усім іншим доведеться заплатити.

Для того, щоб отримати щеплення, треба звернутися до свого сімейного лікаря, який надасть рецепт на вакцину. Можна придбати її у аптеці і повернутися до медичного закладу, де зроблять щеплення. Також вакцинувати може провізор.

Чехія

У Чехії вакцинують безкоштовно людей від 65 років та пацієнтів з груп ризику, які мають певні хронічні захворювання (за наявності соціального страхування). Уточнити, де українцям зробити щеплення можна:

• зателефонувавши на гарячу лінію +420 226 201 221 щодня з 08:00 до 19:00 (звертатися можна українською, чеською та російською мовами),

• відвідавши найближчу точку надання медичної допомоги для українців.

Читайте також: Програма «Доступні ліки» продовжить розширюватися попри війну

Німеччина, Італія, Болгарія

У цих країнах безкоштовно проводять щеплення людям від 60 років, вагітним та особам з хронічними захворюваннями. Але — за умов наявності соціального страхування.

Всім іншим, щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до лікаря загальної практики, який проведе огляд, на місці зробить щеплення та випише чек на вартість вакцини.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0