Як та чим закінчиться війна в Україні - погляд Жозепа Борреля

Європейські країни мають сконцентруватися на військовій допомозі та дипломатичних діях на підтримку України і санкціях проти рф

Президент Росії розраховує на те, що «генерал Зима» врятує його війська, задіяні у війні проти України. Володимир путін робить ставку на втому колективного заходу та сподівається підірвати підтримку України партнерами.

Про це під час виступу в Європарламенті попередив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель, повідомляє Донбас24 з посиланням на «Європейську правду».

«Він (путін) чекає на прихід „генерала Зими“, який завжди у підсумку рятував російську армію. Він чекає холоду, перебоїв з постачанням газу, високих цін і низьких температур, щоб підірвати нашу волю і надалі підтримувати Україну. Це місце, де можна попросити європейців зрозуміти, що стоїть на кону. Тому що наша підтримка України — це не просто питання щедрості. Наша підтримка України має бути незмінною, оскільки безпека України нерозривно пов’язана з нашою безпекою», — зазначив він, підкресливши, що війна не може закінчитися через втому західного світу.

За словами політика, Європа має продовжувати працювати «не покладаючи рук» на трьох фронтах: на впровадженні санкцій проти рф, військовій допомозі та дипломатичних діях на підтримку України. Саме тоді війна в нашій країні закінчиться у спосіб, що забезпечить мир:

«Для забезпечення миру Україні має бути повернута її територіальна цілісність і повний суверенітет, Росія має бути змушена визнати свою політичну і моральну відповідальність за війну, заплатити за відбудову і відповісти за людські злочини, які там відбулися», — підкреслив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, Євросоюз погодив восьмий пакет санкцій проти Росії.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: ЕРА

0
0