Як правильно доглядати за трояндами навесні, щоб вони квітли все літо — корисні поради

Правильний догляд забезпечить повноцінне зростання для рослини


Протягом останніх кількох тижнів до України прийшла справжня квітуча весна. Однією із найбільш популярних квіток весни та літа є троянда. Ця квітка радуватиме вас і в саду, і в букеті, який можна зібрати до свята, або просто подарувати друзям чи родичам.

Кінець квітня-початок травня — ідеальний час для догляду за трояндами, які вже почали з’являтися у багатьох садах і парках країни.

Портал «Огородник» розповідає, як правильно доглядати за трояндами цього сезону.

Один з перших кроків у догляді за трояндами — це їх обрізка. Навесні слід зняти всі пошкоджені, хворі та старі гілки, що забезпечить краще проникнення світла та повітря до рослини. Рекомендується зрізати гілки на висоті 3−5 см від здорової, зеленої гілки. Якщо гілка має маленьку бруньку, слід зрізати пошкоджену гілку над нею, щоб сприяти розвитку нових пагонів.

Окрім обрізки, троянди потребують додаткового захисту від шкідників та хвороб. Варто обробляти рослини інсектицидами та фунгіцидами, які допоможуть захистити їх від різних хвороб та шкідників. Також необхідно слідкувати за тим, щоб ґрунт був вологим, але не забивати його водою.

Дуже важливий і правильний полив. Троянди потребують регулярного поливу, але занадто вологий ґрунт може призвести до розпаду кореневої системи. Троянди варто поливати один раз на тиждень, але за умови, що ґрунт вже пересох. Крім того, кущі троянд варто висаджувати на відстані один від одного, щоб уберегти їх від хвороб, які можуть перекидатися із однієї рослини на іншу.

Якщо ви дотримуватиметеся правил догляду за трояндами, то рослини будуть радувати вас впродовж усього літа.

Раніше Донбас24 писав, коли і як правильно пікувати розсаду.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: pexels

0
0