Як отримати пенсію у разі втрати годувальника: роз’яснення Мінсоцполітики (ВІДЕО)

Діти та непрацездатні родичі загиблої людини можуть розраховувати на виплати від держави

Війна забрала життя тисяч українців. Серед них не лише військові, але й багато цивільних. Родини, які втратили годувальника, мають право на виплати від держави. Як їх отримати, розказала міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Вона зазначила, що розмір пенсії визначається залежно від стажу людини, яка загинула. Якщо у людини його не було, державна допомога все одно призначається. Крім того, діють окремі програми пенсій для родин загиблих військовослужбовців. Також є програма для родин, родичі яких зникли безвісти.

«Люди можуть заявити про це у Національну поліцію, і через певний час подати заяву до пенсійного фонду. Навіть коли людина не знайшлася, непрацездатним членам родини виплачуються пенсії», — говорить Марина Лазебна.

Право на виплати мають діти до 18 років, студентам їх продовжують до 23 років. Також пенсію отримують непрацездатні батьки, дружина, яка не працює і виховує дитину.

Нагадаємо, українці можуть отримати паспорт за кордоном, переселенцям розказали, як зареєструвати статус ВПО через «Дію».

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел.

0
0