Як отримати «Доступні ліки» — для українців спростили програму

Виписати рецепт може сімейний лікар, терапевт або педіатр

Отримати препарати за програмою «Доступні ліки» стало простіше — Уряд змінив правила видачі в умовах війни. Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Виписати рецепт може будь-який сімейний лікар, терапевт або педіатр — він може бути як в електронному, так і в паперовому вигляді. Декларація для цього не обов’язкова.

Сімейний лікар може виписати рецепт на ліки проти бронхіальної астми, діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань. А також на ліки при нецукровому діабеті та інсулін, якщо раніше пацієнт отримав план лікування у ендокринолога.

Рецепти на ліки при розладах психіки та поведінки виписує психіатр. На препарати для лікування епілепсії — психіатр або невролог. Також це може зробити сімейний лікар, якщо є план лікування і первинне призначення від лікаря-спеціаліста.

Дізнатися, в яких медичних закладах виписують рецепт на «Доступні ліки» та в яких аптеках їх відпускають, можна у контакт-центрі НСЗУ за номером 16−77.

Нагадаємо, раніше Донбас24 розповідав, де під час війни знайти препарати для тиреоїдної терапії та як отримати рецепт на антибіотик в стаціонарі та при домашньому лікуванні.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: з відкритих джерел

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Донбас24, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією. Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

0
0