Художниця з Франції створює колажі про війну в Україні з картинами видатних митців

На її роботах відомі кадри з Маріуполя, Бучі та інших міст України, що постраждали від збройного нападу рф

Для колажів Фанні Левальє бере фото з місця подій в Україні та поєднує з відомими картинами видатних митців, передає Донбас24.

Свої роботи художниця з Франції публікує на власній сторінці в Інстаграм. Зараз там налічується 75 колажів, присвячених війні.

Як розповіла мисткиня «Українській правді», ідеї що і як поєднати ій приходять під час переглядів фотографій війни в Україні.

«Починаючи з кінця лютого, французька преса транслювала багато фотографій російського вторгнення в Україну. Ці образи були зворушливими і страшними. Вони мене зворушили, я також була дуже розчарована і почувалася безсилою перед цією трагедією, такою близькою до нас», — зазначає жінка.

Своїми колажами вона намагається висловити власні почуття та захоплення народом, який зараз бореться зі злом. Зазвичай на створення одного колажу у Фанні Левальє йде чотири години. При цьому більшість використаних картин, вона бачила особисто у музеях.

Першим колажем стало обличчя жінки, яка пережила обстріл, та картина Вермера «Дівчина з перламутровою сережкою». Згодом з’явилися десятки компанувань світлин та відомих картин.

Побачити усі роботи Фанні Левальє можна у її профілі за посиланням.

Нагадаємо, що мурал маріупольця Віктора Арнаутова не будуть демонтувати у Сан-Франциско.

Найсвіжіші новини та найактуальнішу інформацію про Донецьку й Луганську області також читайте в нашому телеграм-каналі Донбас24.

Фото: Фанні Левальє

0
0