Хлопець з Маріуполя нагороджений президентом за спасіння людей під обстрілами (ВІДЕО)

Данило Сергєєв допомагав людям з перших днів облоги міста-героя

Президент України Володимир Зеленський відзначив хлопця з Маріуполя, який рятував та дбав про оточуючих під час важких бойових дій у місті, передає Донбас24.

Данило Сергєєв нагороджений в рамках акції «Діти-рятувальники — герої війни».

Про це повідомляють у ГУ ДСНС України в Донецькій області.

«Це Данило Сергєєв. Він з Маріуполя. І він Герой. Герой, тому що зміг врятуватися з пекла та допоміг вижити іншим. Ця відзнака — символ багатьох таких хлопчиків та дівчат з багатостраждальної Донеччини. Походи за багато кілометрів під обстрілами по воду для своїх рідних та стареньких сусідів, прибирання скла та заклеювання вікон у квартирах немічних старих. Але найголовніший його вчинок, вчинок який йому самому міг коштувати життя — порятунок з-під завалів після ворожого масованого танкового обстрілу його багатоквартирного будинку дівчини та її батька», — розповідають про гідний вчинок маріупольця рятувальники.

Як зазначив на своїй сторінці у соцмережах Президент України Володимир Зеленський, відзначені нагородою й діти, які постраждали від повномасштабного вторгнення в Бучі, Чернігівщині, Харкові, Бердянську, Київщині та Рівному.

«Війна забрала в наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими. Сьогодні мав честь зустрітись і нагородити тих, хто попри свій юний вік, має величезну сміливість. Далеко не всі дорослі здатні робити те, що зробили вони, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають», — зазначив Зеленський.

Наразі маріуполець перебуває в Івано-Франківську і кожного дня пригадує пережите. Данило прагне повернутися у рідне українське місто.

Нагадаємо, що також автор «Маріупольського щоденника» 9-річний Єгор отримав у подарунок від співачки Тіни Кароль квартиру.

Ще більше новин та найактуальніша інформація про Донецьку та Луганську області в нашому телеграм-каналі Донбас24.

ФОТО: ДСНС та fb/olenazelenska.official






0
0